Синан Оган, останалият на трето място кандидат на турските избори, подкрепи

...
Синан Оган, останалият на трето място кандидат на турските избори, подкрепи
Коментари Харесай

Третият претендент подкрепи Ердоган за балотажа в неделя

Синан Оган, останалият на трето място претендент на турските избори , поддържа президента Реджеп Тайип Ердоган в понеделник, като даде подтик на настоящия държавен глава и ускори провокациите за опозиционния претендент Кемал Кълъчдароглу на втория тур в неделя.

Оган, твърдолинеен националист, който беше малко прочут измежду необятната общност преди акцията, завоюва 5,2% поддръжка на първичните президентски избори на 14 май може да реши изхода от балотажа, подкрепяйки един другите двама претенденти.

Оган поддържа Ердоган на конференция в Анкара и сподели, че неговата акция е трансформирала турските националисти в " основни играчи " в политиката.

Ердоган получи , до момента в който обединението на ръководещата партия завоюва болшинство в Народното събрание, давайки преимущество на президента, защото той се стреми да удължи своето две десетилетно ръководство.

55-годишният Оган, някогашен учен, беше претендентът за президент на първия тур на алианс от десни партии, водени от Партията на успеха, която е известна с антиимигрантската си позиция в Турция, страната с максимален брой бежанци в света.

Кълъчдароглу даде обещание да анулира огромна част от радикалните промени на Ердоган в турската вътрешна, външна и икономическа политика, в това число неортодоксалната икономическа стратегия за справяне с рецесията с разноските за живот.

Ердоган сподели, че гласуването за него на балотажа е гласоподаване за непоклатимост.

Анализаторите споделят, че поддръжката на Оган би трябвало да даде подтик на Ердоган, само че също по този начин да раздели поддръжниците на Оган. Партията на успеха ще разгласи настрана личната си позиция по отношение на балотажа във вторник.
 500 000 турци в чужбина са дали своят вот за президент на втори тур
500 000 турци в чужбина са дали своят вот за президент на втори тур

Балотажът е плануван за 28 май

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР